Auvergne, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Auvergne

Bezoek één van de vele bezienswaardigheden van de Auvergne tijdens je verblijf in je vakantiehuis.

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand, de hoofdstad van de Auvergne, was vroeger gesplitst in twee aparte steden Clairmont en Montferrand. Vele huizen in het oude centrum Clairmont zijn opgetrokken uit lavastenen. Dat verklaart hun zwarte kleur. Bezoek er zeker de basiliek Notre-Dame-du-Port of de Tour de la Bayette die een fantastisch uitzicht over de stad biedt. Het voormalige Montferrand straalt een magische sfeer uit: het straatbeeld bestaat bijna volledig uit middeleeuwse bouwwerken.

Parc Naturel régional des Volcans d'Auvergne

In het Parc Naturel régional des Volcans d'Auvergne wandel je over de toppen van de Plomb du Cantal, de Puy-de-Dôme en de Puy de Sancy.

Sport en avontuur

In de Auvergne kan je in de winter alpineskiën, langlaufen of snowboarden. In de zomer kan je dan weer watersportacitiviteiten beoefenen zoals rafting, maar ook bergklimmen en paragliden.

Le Puy-en-Velay

Le Puy-en-Velay staat wereldwijd bekend als vertrekpunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Vooral de binnenstad is verbluffend mooi. Breng zeker een bezoek aan de kathedraal die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Het oudste gedeelte van de kathedraal dateert uit de 11de eeuw.

Aurillac

Wist je dat Aurillac de parapluhoofdstad van Frankrijk is? Hier worden bijna alle Franse paraplu's gefabriceerd.  Maar Aurillac heeft meer troeven. Elk jaar vindt in augustus een straattheaterfestival plaats waar het gezellig rondslenteren is.

Vichy

Water staat centraal in de Auvergne. Je vindt er meren, rivieren, watervallen, vijvers, enz. Maar het water van de Auvergne heeft ook unieke weldaden. Niet verwonderlijk dus dat de Auvergne heel wat kuuroorden biedt. Het bekendste kuuroord is ongetwijfeld Vichy. Herbron en geniet!

Wandelen in Auvergne

Natuurliefhebbers en wandelaars houden van de Auvergne. Doordat de regio in oud vulkanisch gebied ligt, is het er heuvelachtig met een enorme diversiteit aan landschappen. Trek naar het departement Puy-de-Dôme dat bekend staat om zijn uitgedoofde vulkanen. Je kan er ook prachtige meren en vijvers bewonderen: Lac Servières, La Godivelle, Lac du Bouchet, Lac de Saint Front, Lac Pavin, enz...

Moulins

Moulins is de trots van de hertogen van Bourbon. De stad staat dan ook op de lijst van Franse Steden van Kunst en Geschiedenis. Het kasteel, de kathedraal en het belfort van Moulins zijn zeker het bezoeken waard.

Vakantiehuizen Auvergne

Een vakantiehuis huren in de Auvergne? Ontdek welke vakantiehuizen Auvergne te huur zijn op Auvergne-vakantiehuizen.nl.

Foto: Alpha du centaure, https://flic.kr/p/j55aLH


Accommodaties in Auvergne

Vakantiehuizen Auvergne

Geselecteerde vakantie accommodaties